Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Magyar részvétel a Közép-európai Kulturális Platform kijevi rendezvényén

E-mail Nyomtatás

,,Art for children” címmel került sor a Közép-európai Kulturális Platform (PCCE) közös rendezvényére szeptember 9-én és 10-én az ukrán fővárosban. A programot a platform soros lengyel elnöksége koordinálta, és Marina Porosenko, Ukrajna elnökének felesége nyitotta meg. A kijevi bábszínházban nagy sikerrel lezajlott műsorra a kelet-ukrajnai harci cselekmények elől az ukrán fővárosba áttelepült gyerekek kaptak meghívást.

 

A két nap alatt több mint 600 gyermek élvezhette a PCCE-tagországokból érkezett fellépők - cseh, lengyel, osztrák, szlovák és magyar művészek - produkcióját.

 

Magyarország képviseletében - a Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérésére és finanszírozásában - a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola növendékei léptek fel.

 

A KKM részéről Vizi László, a Kulturális Diplomáciai Főosztály vezetője a program sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: Magyarország legnagyobb szomszédja Ukrajna, amellyel erős történelmi szálak kötnek össze bennünket.

 

Most, amikor szomszédunk háborús viszonyok között él, mi magyarok minden tőlünk telhetőt elkövetünk, hogy segítséget nyújtsunk. A nehéz idők ellenére kulturális együttműködésünk dinamikus, népeink egymás iránti érdeklődése tovább erősödik.

 

A Közép-európai Kulturális Platform következő soros elnöke 2016. első félévében Magyarország lesz.

 

(Külgazdasági és Külügyminisztérium)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség