Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Kiválóak a német-magyar gazdasági kapcsolatok

E-mail Nyomtatás

2015. szeptember 16-án Szabó László miniszterhelyettes fogadta a német szövetségi parlament (Bundestag) Michael Stübgen (CDU/CSU) képviselő által vezetett német-magyar baráti képviselőcsoportjának delegációját.

A megbeszélés fő témája a kiváló magyar-német gazdasági kapcsolatok áttekintése volt.

 

Szabó László miniszterhelyettes bemutatta a legfontosabb külkereskedelmi partnerünkhöz fűződő sokrétű kapcsolatokat, a német vállalatok szerepét a magyar gazdaságban, utalva a 2015-ben is folytatódó német ipari termelő beruházásokra, valamint a magyar szakképzés átalakítását a német "duális képzés" mintájára.

 

Felmerült emellett az EU és Oroszország által kölcsönösen elrendelt szankciók hatása a magyar gazdaságra, valamint Ukrajna és Kárpátalja támogatására tett kormányzati lépések.

 

A Bundestag magyar-német baráti csoportja 2015. szeptember 15-17. közötti budapesti látogatása során többek között találkozik Balog Zoltán miniszterrel, Gulyás Gergellyel, az Országgyűlés alelnökével, a magyar parlamenti pártok vezetőivel, a magyarországi német nemzetiségi szószólóval és a magyarországi németek országos önkormányzatának vezetőjével, az Andrássy Egyetem rektorával, vmegbeszélést folytat a Belügyminisztériumban, valamint elutazik Bicskére, a Menekültügyi Befogadó Állomásra.

 

(Külgazdasági és Külügyminisztérium)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség