Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

A Fidesz szerint is csak az előrehozott választás állíthatja meg a kormány esztelen pénzköltését

E-mail Nyomtatás

A tisztességtelen kormány újabb arcátlanságának nevezte Balsai István, a Fidesz országgűlési képviselője azt, hogy újabb 1,6 milliárd forintot csoportosítanak át kommunikációs kiadásokra a költségvetési tartalék terhére. Az ellenzéki politikus szerint erre az "esztelen pénzköltésre", csak az előrehozott választás jelenthet megoldást.

Balsai István hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az eredetileg tervezett 1,26 milliárdos kommunikációs keret mellé még korábban átcsoportosítottak 1,6 milliárd forintot az Új Tulajdonosi Program támogatására, majd most újabb 1,6 milliárdot csoportosítottak át, ezúttal egyebek mellett az Új Magyarország kiadvány további számainak megjelenésére és az Új rend és szabadság program intézkedéseivel kapcsolatos lakossági tájékoztatásra. Újabb 100 millió forinttal terhelik az adófizetők pénztárcáját a kormány átalakításával járó kiadások és további 50 millió forinttal a médiakuratóriumok létszámának 10-ről 14 főre emelése -tette hozzá a politikus.

Balsai István szerint a teljes kommunikációs kerettel, a kormányátalakítással és a médiakuratóriumok tagságának bővítésével járó kiadásokkal együtt 4,3 milliárd forintot "tapsol el a bukott kisebbségi kormány".

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség