Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Letette a miniszteri esküt Gyenesei István

E-mail Nyomtatás

Hétfő délután letette a miniszteri esküt Gyenesei István, az önkormányzati tárca vezetője a Parlamentben. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök április végén jelentette be, hogy átalakítja kormányát, miután az SZDSZ kilépett a koalícióból. Az új kabinetben kapott helyet Gyenesei István is.

Sólyom László köztársasági elnök a kormányfő előterjesztésére szerdán írta alá Gyenesei István önkormányzati miniszter kinevezési okiratát. A kisebbségi MSZP-kormány új miniszterei közül Gyenesei István az utolsó, aki még nem tette le esküjét, mert ezzel meg kellett várni a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény módosítását, amelyet kedden hagyott jóvá a parlament. Gyenesei Istvánt szerdán hallgatta meg az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottsága, de a többség nem támogatta miniszteri kinevezését. A miniszter a meghallgatás után a Független Hírügynökségnek azt mondta: nem szakmai véleményalkotás, hanem politikai üzenet volt bizottsági leszavazása.

A Gyurcsány-kormány új miniszterei közül öten múlt hétfőn tettek esküt az Országgyűlés előtt. A régi kormánytagok közül Bajnai Gordon egy új tárcát, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumot vezeti majd, de neki nem kellett újra esküt tennie.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség