Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Először szavazták le a parlamentben a kisebbségben lévő szocialistákat

E-mail Nyomtatás

A kisebbségi kormányzás életbe lépése óta hétfőn fordult elő először, hogy az ellenzék leszavazta a szocialistákat. Az ellenzék a kormány és a szocialisták akarata ellenére 186 igen szavazattal, 181 ellenében napirendre tűzte a tibeti emberi jogokkal kapcsolatos határozati javaslatot. Az SZDSZ frakció egy kivételével, egységesen igennel szavazott az indítvány tárgyalása kapcsán, ahogyan a Fidesz, az MDF és a KDNP is. Az SZDSZ képviselőcsoportjából csak Eörsi Mátyás nem voksolt, ő igazoltan hiányzik.

A javaslatról először múlt csütörtöki ülésén tárgyalt a Házbizottság. A Házbizottság hétfői ülésén az ellenzéki frakciók támogatták a határozati javaslat napirendre vételét, a kormány és az MSZP frakció azonban nem, ezért a Háznak kellett döntenie. Az indítványt kedden kezdi tárgyalni az Országgyűlés.

A négy ellenzéki párt egy-egy képviselője által jegyzett határozati javaslat felszólítja a Kínai Népköztársaságot, hogy tartsa tiszteletben a nemzetközileg elismert emberi jogokat és vessen véget az erőszaknak, valamint felhívja a magyar kormányt arra, hogy támogassa Peking és a dalai láma között a tárgyalások megkezdését Tibet autonómiájáról.

A tibeti helyzetről egyébként Göncz Kinga külügyminiszter szerdán tájékoztatja az öt parlamenti párt képviselőit.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség