Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Társadalompolitikai szempontból példaértékű a „Nő az esély” projekt

E-mail Nyomtatás

Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra adott válaszában méltatta a „Nő az esély – ezer roma nő képzése” című projekt megvalósulását. Mint mondta, ezek azok az eredmények, amelyekre érdemes emlékezni, utalva ezzel a következő időszakban előttünk álló programozási időszakra.

 

A 2012. július 1-én indult képzéssorozat messze túlszárnyalta a várakozásokat. Az eredetileg tervezett 1750 fő mellett további 750 főt sikerült bevonni. A képzésben résztvevők száma a tervekhez képest 1000-ről 1100 fölé emelkedett, míg a kezdetben 750 fős létszám helyett a projekt végén 1012 személy kapott képesítést. Az uniós támogatással megvalósult képzés során 257 fő szociális gondozó és ápoló, 329 fő gyermek- és ifjúsági felügyelő, 38 fő szociális asszisztens, 357 fő óvodai dajka, további 31 fő pedig kisgyermekgondozó és –nevelő végzettséget szerzett.

 

A társadalmi felzárkózás területén előttünk álló feladatokban a projekt mintaértékű eredményeivel segíti a 2014-2020-as fejlesztési időszak sikeres teljesítését.

 

(EMMI)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség