Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Hazánk lehet a régió logisztikai szolgáltató-központja

E-mail Nyomtatás

A logisztika lehet a hazai gazdaság egyik motorja, Magyarország ugyanis igen kedvező földrajzi helyen van Európában, amire bátran építhet ez az ágazat – hangsúlyozta Varga Mihály a Hell csoport új, regionális logisztikai központjának átadásán a Borsod-Abaúj megyei Szikszón. A legmodernebb technikával felszerelt raktárbázis mintegy félszáz embernek ad munkát a térségben.

 

Varga Mihály beszédében az ágazati fejlesztések mellett érvelve elmondta, a logisztika 6 százalékos hozzájárulása a magyar bruttó hazai termékhez jóval alatta marad a fejlett ipari országokra jellemző a 10-12 százalékos aránytól, ezért jelentős tartalékok vannak még az ágazat növekedésében. A szállítási és raktározási szektor a magyarországi munkavállalók több mint 5 százalékát foglalkoztatja, és hozzávetőleg 500 milliárd forintos éves adóbefizetéseivel járul hozzá az államháztartás bevételeihez.

 

Varga Mihály a Hell csoport logisztikai központjának átadásán Fotó: Dede Géza/NGM

A tárcavezető úgy vélte, az ágazat nyújtotta szolgáltatások színvonala, elérhetősége döntő jelentőségű a gazdaság dinamizálása és a foglalkoztatási lehetőségek bővülése szempontjából is. Ezért a kormány egyik legfontosabb törekvése, hogy a 2014-2020-as uniós tervezési periódusban a logisztika súlyának megfelelően járuljon hozzá gazdaságunk élénkítéséhez.

 

– Célunk az, hogy hazánk, kihasználva földrajzi elhelyezkedésünket, Európa nyugati és keleti részét összekötő szerepünket, a régió logisztikai szolgáltató-központjává váljon – tette hozzá Varga Mihály.

 

A most átadott hatezer négyzetméter alapterületű raktárbázis összesen 1,12 milliárd forintba került. Az új logisztikai központ több mint félszáz embernek ad majd munkát. A beruházáshoz az Új Széchenyi Terv Gazdasági Operatív Program keretében csaknem 400 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá a kormány.

 

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség