Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

9,5 milliárdot kapnak az adósságkonszolidációból kimaradt önkormányzatok

E-mail Nyomtatás

Az idén 9,5 milliárd forintot használhatnak fel fejlesztésekre azok a települések, amelyek nem részesültek adósságkonszolidációban - jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára. Pogácsás Tibor a sajtótájékoztatón közölte: a települések egyebek mellett belterületi utak, önkormányzati intézmények, temetők, ravatalozók felújítására, építésére, településrendezési terv készítésére, vízrendészeti feladatok elvégzésére és munkahelyteremtésre fordíthatják a forrást. Hozzátette, hogy a pénz kiutalása a pályázó önkormányzatoknak már a jövő héten elkezdődik.

 

A politikus emlékeztetett arra: a kormány az elmúlt évben döntött arról, hogy 50 milliárd forintos fejlesztési keretet hoz létre azoknak az önkormányzatoknak a számára, amelyek főleg tartozás híján nem részesültek adósságkonszolidációban.

 

Az összeget négy év alatt részletekben használhatják fel az érintett települések - fűzte hozzá.

 

Mindennek nyomán az elmúlt évben 12 milliárd forinthoz jutottak hozzá elsősorban a kétezer lakosnál alacsonyabb lélekszámú települések. Az idei 9,5 milliárd forintot pedig elsősorban a kétezer lakosnál népesebb önkormányzatok vehetik igénybe - mondta Pogácsás Tibor.

 

Az államtitkár felidézte, hogy a kormány 2011-ben döntött az önkormányzatok adósságkonszolidációjáról, és 2014-ig több mint kétezer önkormányzat 1369 milliárd forintnyi adósságát vállalta át az állam.

 

 (MTI; Belügyminisztérium)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség