Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

A növekedés zálogát a jó szakemberek jelentik

E-mail Nyomtatás

Egy jól megválasztott szakma legalább olyan jó lehetőséget kínál az érvényesüléshez, mint egy diploma – fogalmazott Varga Mihály a São Paoló-i WorldSkills versenyen kiváló eredményt elért fiatal magyar szakembereknek, mestereiknek és támogatóiknak rendezett ünnepségen.

 

Minden szakmát tanuló fiatal számára követendő példát állítottak a brazíliai megmérettetésen sikert elért ifjú szakemberek – mutatott rá Varga Mihály. Mint mondta: a Nemzetgazdasági Minisztérium anyagilag is támogatta a magyar fiatalok kijutását a rangos szakmai versenyre. A tárcavezető leszögezte: hazánk gazdasági fejlődésének zálogát a megfelelően képzett szakemberek jelentik.

 

Kimagasló eredményt ért el a magyar csapat az idén nyáron a Szakmák olimpiájának is nevezett WorldSkills versenyen, ahol több mint 1200 versenyző 50 versenyszámban mérhette össze tudását, felkészültségét. Hazánkat 14 fiatal szakember képviselte 13 versenyszámban. A bútorasztalos László Attila révén Magyarország megszerezte első világbajnoki arany-, az informatikai hálózati rendszergazda Csongrádi Dávid pedig az első ezüstérmét. Három versenyszámban – épületasztalos, mechatronika csapatverseny, virágkötő – versenyzőink kiválósági érmet szereztek.

 

A szakminiszter hazánk gazdasági teljesítményét méltatva kiemelte, a magyar reformok működnek, amit jól mutat az is, hogy 25 éve nem volt olyan magas a munkában állók száma, mint a legutóbbi hónapokban. A KSH legfrissebb, ma közzétett adatai szerint már több mint 4 millió 265 ezer embernek van munkája Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy a 2010-es kormányváltáshoz képest 555 ezerrel emelkedett a munkahelyek száma hazánkban – ismertette az eredményeket Varga Mihály, hozzátéve: a további fejlődést szolgálják a szakképzés területén hozott komoly változtatások, a gazdaság igényeihez igazodó, a gyakorlati képzést előtérbe helyező oktatás.

 

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség