Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

A Fidesz szerint a médiatörvény átalakításával kapcsolatos ötpárti összefogás is veszélybe került

E-mail Nyomtatás

A médiatörvény átalakításával kapcsolatban kialakuló ötpárti összefogást is veszélyezteti a médiakuratóriumok létszámának növelésével kapcsolatos komránypárti tervek a Fidesz szerint. Cser-Palkovics András, helyettes-szóvivő úgy véli: amire az MSZP készül súlyosan antidemokratikus visszaélés a médiatörvény rendelkezéseivel, egyebek mellett azért, mert a kuratóriumi tagság bővítésével éves szinte 40 millió forinttal nőnek az állami kiadások. Ráadásul szerinte fennáll a veszélye annak is, hogy ha az SZDSZ ismét visszalép a akoalícióba, akkor a megváltozott kormánypárti -ellenzék arány ismét fel kell majd duzzasztani a taglétszámot.

A médiatörvény rendelkezése értelmében a médiakuratóriumokban a kormánypárti és az ellenzéki delegáltaknak azonos létszámmal kell lenniük. Az SZDSZ koalícióból való kilépésével azonban felborult ez az arány, ezért a kormánypárti oldalnak újabb jelölteket kell állítani. Cser-Palkovics András szerint aggályos például az is, hogy mi alapján határozza meg utólag az MSZP és az SZDSZ, hogy a két párt 2006-ban hogyan állapodott meg, milyen arányban adták a jelölteket. Az ellenzéki politikus szerint az eddigi koalíciós partnerek egyszerűen pártpaktummá tették ezt a kérdést. További kétségeket vet fel szerinte az is, hogy mi történik és mi szab határt az újabb és újabb kurátorok delegálásnak, ha az SZDSZ mégis úgy dönt visszalép a koalícióba, illetve ha később ismét kilépnek.

Cser- Palkovics András szerint Gyurcsány Ferenc görcsös hatalomhoz ragaszkodása miatt veszélybe került az az ötpárti összefogás is, ami a médiatörvény módosításával kapcsolatban kezd kialakulni.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség