Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

MSZP-ellenzéki összefogás az idősügyért

E-mail Nyomtatás

A KDNP saját sikerének tartja, hogy az Országgyűlés az MSZP, a Fidesz, a KDNP és az MDF összefogásával hétfőn napirendre vette az idősügyi jelentések elkészítéséről szóló határozati javaslatot. Medgyasszay László (KDNP) szerdán elmondta: akár már szeptemberben elfogadhatják a javaslatot és akkor a kormánynak még idén el kell készíteni első jelentését az idősek helyzetéről.

A határozati javaslatot még áprilisban kezdeményezte a KDNP, azonban az Országgyűlés szakbizottsága nem támogatta azt. Hétfőn azonban a KDNP kérésére mégis szavaztak a javaslat napirendre vételéről, ahol csak az SZDSZ tartózkodott, a többi párt támogatta azt.

Medgyesszay László szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a javaslat elfogadása esetén a kormánynak minden évben jelentést kell készítenie az idősek (65 éven felüliek) helyzetéről, illetve a korosztályt érintő teendőkről és azt a parlamentnek is meg kell tárgyalnia. A kereszténydemokrata politikus hozzátette: nem ez lenne az egyetlen terület, ahol a kormánynak ilyen jenetési kötelezettsége van, hiszen péládul az ifjúság és a mezőgazdaság helyzetéről is évente be kell számolnia a kabinetnek.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség