Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Tarlós: A főpolgármester adjon választ a BKV botrányos ügyeire

E-mail Nyomtatás


Elfogadhatatlannak tartja a BKV gazdálkodásának átláthatatlanságát, az eltitkolt, gyanús megállapodásokat, a vezetői állások és a tanácsadói szerződések párhuzamosságát, illetve az ellenzéki képviselők elleni szándékos lejáratási kísérleteket Tarlós István. A fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: választ vár Demszky Gábortól a főváros tulajdonában lévő közlekedési társaság sorozatos botrányaival kapcsolatban. Hozzátette: nem biztos benne, hogy a főpolgármester tudja-e egyáltalán, mi folyik a BKV-nál.

Tarlós István szerint elfogadhatatlan, hogy a közpénzből gazdálkodó, az önkormányzat tulajdonában lévő közlekedési társaság által megkötött szerződéseket még a fővárosi képviselők is csak a BKV-nál kialakított "titokszobában", a cég alkalmazottjának felügyelete mellett nézhették meg, és közben még jegyzetelniük sem volt szabad. Az ellenzéki politikus elmondta: a főpolgármester közbenjárására adták át nekik a kért dokumentumokat. Hozzátette: közben más forrásból is megkapták az anyagokat, így most össze tudják hasonlítani, hogy a BKV által végül átadott dokumentumokban ugyanaz szerepel-e, mint az övékben.

Az anyagok között a pályázók közötti előzetes egyeztetésekről, a konkrét feladat nélküli megbízásokról szólók mellett olyanok is vannak, amelynek alapján egyértelmű, hogy szándékosan le akarnak járatni ellenzéki képviselőket - közölte Tarlós István. A frakcióvezető szerint a BKV kommunikációs vezetője, illetve a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós sajtóirodájának munkatársa is ilyen tartalmú e-maileket írt, ezek is az ellenzéki frakciókhoz eljutott dokumentumok között vannak. Mindez olyan súlyos morális válságra utal, ami korábban nem fordult elő a fővárosban - fejtette ki az ellenzéki politikus.

Tarlós István szerint a BKV gazdálkodása egyre átláthatatlanabb és pazarlóbb. A frakcióvezető az új metróigazgató alkalmazása kapcsán közölte: hírek szerint nemzetközileg is elismert szakemberről van szó. Nem azt vitatják, hogy miért vették fel kiemelkedően magas fizetéssel, a Fidesz-KDNP azt nem érti, hogy miért kell ennyi új vezető, illetve miért kellenek a milliárdos tanácsadói szerződések.

Tarlós István közölte: a jövő heti fővárosi közgyűlésen interpellációt nyújt be a BKV ügyeivel kapcsolatban a főpolgármesterhez és konkrét válaszokat vár. Újságírói kérdésekre elmondta: egyelőre nem döntöttek arról, hogy a bűncselekmény-gyanús ügyekben tesznek-e feljelentést, megvárják Demszky Gábor válaszát.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség