Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Ismét eredménytelen tárgyalás a MÁV és a szakszervezet között

E-mail Nyomtatás

Ismét tárgyalóasztalhoz ültek, ám most sem született megállapodás a MÁV és a szakszervezet között az érdekképviselet követeléseiről. Így tehát továbbra is fennáll a sztrájk folytatásának lehetősége.

Ismét targyalóasztalhoz ültek csütörtökön a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz Szolidaritás) képviselői, ám továbbra sem közeledtek az álláspontok - mondta el a Független Hírügynökségnek az egyeztetés után Sigulinszki Tibor, a vasúttársaság szóvivője. Hozzátette: az érdekképviselet továbbra is 10 százalékos béremelést követel a megajánlott 6,9 százalék mellé, továbbá a MÁV Cargo privatizációs bevételéből 250 ezer forint egyszeri kifizetését valamennyi vasutas munkavállalónak. A követelések sora időközben bővült a 38 mellékvonal kérdésével, illetve újabb 1,1 százalékos bérfejlesztési követeléssel. Sigulinszki Tibor leszögezte, hogy a MÁV továbbra is teljesíthetetlennek tartja ezeket.

Bárány Balázs, a szakszervezet alelnöke a tárgyalások után arról beszélt, hogy reményeik szerint hamarosan személyesen találkoznak majd Szabó Pál új szakminiszterrel, ez pedig újabb lehetőséget jelent a tárgyalások továbbvitelében.

Az egyeztetések június 4-én folytatódnak.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség