Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Százmillió forint támogatás a Séd-vidék fejlődésének szolgálatában

E-mail Nyomtatás

A közösség együttműködésének és a Darányi Ignác terv által nyújtott támogatásnak köszönhetően november 19-én a veszprémi térségben négy beruházást adott át ünnepélyes keretek között Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

 

Az államtitkár beszédében hangsúlyozta, hogy ezen beruházások, amelyek közel 100 millió forintból valósultak meg a térségben, jól példázzák a vidéki közösség összefogásában rejlő erőt, valamint azt, hogy a kormány mindent megtesz azért, hogy a város és vidék között kialakult különbség mérséklődjön és vonzóvá tegye a vidéki életet.

 

Az elnyert támogatás eredménye egy Árpád-kori skanzen felépítése, valamint egy kulturális bemutatóház kialakítása, melyeknek köszönhetően egyrészt betekintést nyerhetnek az idelátogatók a kalandozó magyarok életébe, másrészt a bemutatóház színhelyéül szolgál különböző kiállításoknak, előadásoknak, valamint képzéseknek. A Darányi Ignác terv keretében mintegy 15 millió forintból megújulhatott a királyszentistváni templom is.

 

A vidéki alapszolgáltatások fejlesztését célzó forrásnak köszönhetően két falubusz és egy terepjáró gazdagítja a térség szociális szolgálatát. Ezeket a gépjárműveket több mint 1600 idős ember ellátásánál használja majd a református egyházközösség szociális szolgálata. Az új gépjárművekkel a kormány mintegy 200 munkavállaló dolgát segíti, akik nap, mint nap a társadalom szolgálatában állnak és támogatják az itt élő idős embereket.

 

Az államtitkár kiemelte, hogy az új uniós támogatási időszakban sem lesz hiány a fejlesztési lehetőségekből. Az egyház és a vele együttműködésben dolgozó szervezetek többek között kisléptékű infrastruktúra-fejlesztésre, valamint az egyház által alapított mezőgazdasági tevékenységet folytató egyesületek, szociális szövetkezetek számára is nyílik lehetőség pályázati forrás elnyerésére. Emellett a Leader helyi akciócsoportok a pályázatok kedvezményezetti körébe éppúgy bevonhatják az egyházi szervezeteket és egyházi jogi személyeket.

 

(Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárság)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség