Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Fellázadtak az egri kórház dolgozói

E-mail Nyomtatás

Az egri Markhot Ferenc-kórház 1300 dolgozója közül már minden második megtagadta, hogy feladja eddigi közalkalmazotti jogviszonyát és új szerződéssel dolgozzon tovább a HospInvest Zrt. által üzemeltetett intézményben. Az orvosok és nővérek között olyan nagy a felháborodás, hogy a jövő héten delegációt küldenek az Egészségügyi Minisztériumba. A munkaszerződés-tervezetek átvételekor kiderült ugyanis, hogy valójában nem a Heves megyében már monopolhelyzetbe került kórházüzemeltető cég, a HospInvest foglalkoztatná tovább a dolgozókat, hanem egy nemrég bejegyzett ismeretlen kft.
Az egri kórház érdekvédelmi szövetségeinek kezdeményezésére már több mint 600 dolgozó tagadta meg a HospInvest Zrt.-től kapott új szerződések aláírását. Kiderült ugyanis, hogy a kórház működtetését botrányos körülmények között megszerző HospInvest Zrt. egy harmadik fél, egy kft. bevonásával kívánja megkötni a szerződéseket. A dolgozók pedig attól félnek, hogy ennek a cégnek nem kell majd végrehajtania minden munkaadói kötelezettséget.
Nem találni a kft.-t
Az egri északi lakótelep egyik panelházába bejegyzett 500 ezer forintos törzstőkével rendelkező egyszemélyes Agria-Kórház Kft. tulajdonosa egy volt rendőr, aki jelenleg a HospInvest biztonságtechnikai főigazgatója. A panelház ötödik emeletén azonban sem ő, sem a cég nem található.
A kórházüzemeltetési szerződés csak akkor léphet életbe, ha az országos egészségbiztosítási pénztár szerződést köt a HospInvesttel. Ehhez azonban az ÁNTSZ csak akkor adhat engedélyt, ha elegendő orvos és nővér áll rendelkezésre. Az egri kórház 1300 dolgozója közül 644 már biztosan nem írja alá a munkaszerződését.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség