Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Gyermekek szállításáért kapott bírságot a kistelepülés

E-mail Nyomtatás

850 ezer forintra büntette a Zala megyei Homokkomárom település önkormányzatát a Nemzeti Közlekedési Hatóság, mivel a község falugondnoki buszával hatósági engedély nélkül szállították a szomszéd község gyermekeit is az uszodába. A falu nem tudja a bírságot kifizetni, mivel költségvetésük még a saját intézményeik fenntartására sem elegendő. Sokan úgy vélik, hogy a hatóságok a támogatásokat akarják ezzel a módszerrel megkurtítani. A kormányzati megszorító intézkedések miatt Homokkomárom évről évre egyre kevesebb pénzből gazdálkodik és az önkormányzatnak jelenleg fogalma sincs arról, hogy miből fizetik ki a közel egymillió forintos bírságot. A polgármester felháborítónak tartja a büntetést, mert szerinte ők csak segíteni próbáltak a szomszédos Zalaszentbalázsnak azzal, hogy elvitték az ottani gyerekeket is az uszodába.
„Megszüntetik a postákat - mint ahogy ez nálunk is megtörtént -, az iskolákat, mindenféle intézményt. Ez az egyetlen lehetőségünk, hogy a gyerekeinket behordjuk az iskolába, az óvodába, vagy az öregeket elvigyük orvoshoz, gyógyszereket váltsunk ki, bevásároljuk az alapvető szükségleteket” – mondta el a Hír Televíziónak Bodó Tamás Homokkomárom polgármestere.
A hatóság a támogatást akarja megkurtítani?
A Nemzeti Közlekedési Hatóság azzal indokolta a 850 ezer forintos büntetést, hogy a falugondoki busz menetlevele nem volt teljesen rendben és engedély nélkül használták a buszt a gyerekek szállítására. A települések vezetői viszont állítják: a hatósági engedély megszerzése rendkívül bonyolult és bürokratikus folyamat. A homokkomáromiak közül többen is úgy vélik, hogy az állami hatóság a színlelt büntetésekkel valójában a működési támogatáson akar kurtítani.
Zalában összesen öt települést büntetett meg azért a Nemzeti Közlekedési Hatóság, mert engedély nélkül használták a falugondoki buszokat. Az érintett önkormányzatok a bírságok ellen fellebbeznek.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség