Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Vihar a biliben

E-mail Nyomtatás
Már megint vitatkoznak a szárnyaszegett Magyar Szocialista Pártban, holott már hálni is alig jár beléjük a lélek. Most éppen Szanyi Tibor képviselő (frakcióvezető szeretne lenni) üzent hadat Gyurcsány Ferenc úgynevezett harmadik utas politikájának. Szanyi minap úgy nyilatkozott, hogy a blairi-schröderi harmadik utas politika (ennek híve Gyurcsány) kimerítette tartalékait. Az internetes trágárságairól ismert politikus nézeteit osztotta két másik szocialista politikus, Szili Katalin házelnök és Orosz Sándor, a parlament környezetvédelmi bizottságának alelnöke is.
Megszólalt az ügyben a szocialista frakcióvezetői tisztség jelenlegi birtokosa, az örökké derűs Lendvai Ildikó is, aki egy új kormányzati stílus mellett tette le a voksát. Beszédének orvosért kiáltó mondatát idemásolom: "Egyértelmű, ha úgy kívánná a pártérdek, akkor a miniszterelnök hátrébb lépne, de a kormányfőváltás egyetlen problémánkat sem oldaná meg."
Természetesen a mondat mindkét része kapitális marhaság: a miniszterelnök önmagától soha nem fog hátrébb lépni, még ha vasvilla esik az égből, akkor sem, a kormányfőváltás pedig dehogynem oldana meg problémát, egy vérbő elmebeteg tűnne el a magyar politika palettájáról.
Jelen állás szerint  a Lendvai-Szanyi pártharcban még mindig a vidám Lendvai Ildikóé az előny, Szanyi Tibor egyelőre a mély gondolkodót alakítja, felmérések szerint a tagság többségének ellenszenves, holott Lendvai Ildikó sem nyert még szimpátiaversenyt sehol.
Végül egy-egy mondat a két parázs politikustól. Szanyi Tibor: "Ha képviselőtársaim úgy döntenek, hogy vegyünk új lendületet, az engem érdekes kihívás elé állítana..." Lendvai Ildikó: "A miniszterelnöknek maradnia kell, mert a kormányfőváltás egyetlen gondunkat sem oldaná meg..." 
P. Gy.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség