Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Gyanúsított Gyurcsány exállamtitkára - Gráf „nem tudhat mindenről”

E-mail Nyomtatás

Hivatali visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatta ki Benedek Fülöpöt, a Gyurcsány-kormány exállamtitkárát, a vagyonkezelő földügyekért felelős vezérigazgató-helyettesét a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség – értesült a Magyar Nemzet. Gráf József a hírre úgy reagált: egy miniszter nem ismerhet minden ügyet a tárcájánál. A Magyar Nemzet úgy tudja, a bűncselekmény egy pákozdi földügylethez köthető. Értesülésüket a Fejér Megyei Főügyészség vezetője megerősítette, az ügyről péntekre ígért részletesebb tájékoztatást. Benedek Fülöp 2006 júliusától, azaz a második Gyurcsány-kormányban a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára volt. Innen került át idén a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez.
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szóvivője a Magyar Nemzettől értesült a büntetőügyről. Száraz Gábor elmondta: Benedek Fülöp a cég többi vezetőjéhez hasonlóan átesett a nemzetbiztonsági C típusú átvilágításon, és ha valamit találtak volna nála, nem tölthetné be jelenlegi posztját.
„Senki nem várhatja el egy minisztertől, hogy minden ügyet részletesen ismerjen a tárcájánál” - így reagált a korrupciógyanús ügybe keveredett volt szocialista államtitkár hírére Gráf József. Az agrárminiszter elmondta, hogy személyesen tájékozódott Benedek Fülöp miatt a nyomozóügyészségnél, ennek ellenére azt állítja, hogy a konkrét esetről kevés információval rendelkezik. Gráf szerint a hatóság nem is korrupció miatt folytat vizsgálatot, csak az eljárás törvényességét vitatja.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség