Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Kisgazdák: függesszék fel az állami tulajdonban lévő termőföld értékesítését.

E-mail Nyomtatás


A Fidesz kisgazda parlamenti munkacsoportja szükségesnek tartja, hogy Gráf József agrárminiszter haladéktalanul rendeljen el vizsgálatot valamennyi, 2006. június 1-től eladott állami termőföld értékesítésével kapcsolatban. Kérik, hogy tárják fel az esetleges visszaéléseket, jelöljék meg a felelősöket és azokkal szemben folytassák le az indokolt eljárást. A teljeskörű vizsgálat lefolytatásáig függesszék fel az állami tulajdonban lévő termőföld értékesítését - erről Turi-Kovács Béla frakcióvezető-helyettes adott át petíciót kedden Dékány Andrásnak, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szóvivőjének.

A Polgári Törvénykönyv közös tulajdon megszüntetésére vonatkozó szabályozását úgy kell módosítani, hogy a közös tulajdon a tulajdonostárs által történő megváltás során csak olyan tulajdonostárshoz kerülhessen, aki hivatásszerűen mezőgazdasági termelő tevékenységet folytat - mondta el Turi-Kovács Béla.

A kisgazda országgyűlési munkacsoport felkéri az agrárminisztert arra is, hogy a termőföldek támogatásáról rendelkező SPS-rendszer bevezetését 2013-ig halasszák el, addig pedig adjanak lehetőséget a felkészülésre.

Turi-Kovács Béla szerint az állami földek értékesítése, valamint 1,2 millió hektárnyi közös tulajdonú termőföld jövőbeni helyzete körül súlyos jogszerűtlenségek alakultak ki, amelynek következtében az agrárminisztérium korábbi államtitkárával, Benedek Fülöppel szemben büntető eljárásban nyomozás folyik. A termőföld Magyarország utolsó olyan értéke, amelynek védelme, lehető legjobb hasznosítása az egész ország érdeke - emelte ki a kisgazda frakcióvezető-helyettes.

Dékány András, miután átvette a petíciót, közölte: az agrártárcának is érdeke, hogy átlátható viszonyok legyenek a termőföld-tulajdonlással kapcsolatban, és e területen szűnjenek meg az anomáliák.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség