Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

A magyarok nem szívesen költöznek új munkahely miatt

E-mail Nyomtatás


Az alacsonyabb beosztásra pályázók kevésbé mobilak, mint a vezetők, pedig többnyire nehezebb elhelyezkedniük. Az elsődleges szempont a munkavégzés helye, az állás kategóriája és a fizetés csak a második, illetve harmadik helyre szorul - derült ki a Jobinfo és a KutatóCentrum közös felméréséből, melyben az internetes álláskeresési szokásokat és az álláskereső oldalak ismertségét vizsgálták.

A munkavállalók elsősorban a lakóhelyük környékén keresnek állást, így már az internetes böngészéskor is leginkább terület alapján szűkítik az ajánlatokat. Főleg a nők és az alacsonyabb beosztásúak kevésbé mobilak: a nők 80 százaléka és az alkalmazotti pozíciót megpályázók 78 százaléka nevezte nagyon fontosnak a munkavégzés helyét, míg a férfiak 70, a felsővezetők 66 százaléka nyilatkozott ugyanígy.

A beosztottak nehezebben találnak megfelelő pozíciót: 27 százalékuknak sikerült csupán egy hónapon belül elhelyezkedni, míg a felsővezetők 33, a cégvezetők 37 százalékának. Az alkalmi vagy kisegítő munkát keresőknél ugyanez az arány 31 százalék volt. A megkérdezettek 17 százalékának fél évnél is több időt vett igénybe az álláskeresés.

A válaszadók 37 százaléka alkalmanként több, mint fél órát tölt keresgéléssel, 38 százalékuk pedig több, mint 10 ajánlatot elolvas. Azok, akik jellemzően interneten keresztül keresnek állást, a világháló mellett más csatornákat is igénybe vesznek: több mint 58 százalékuk napilapokban vagy apróhirdetési újságokban is keres, míg több mint egyharmaduk közvetítő- illetve fejvadász cégek segítségét kéri. Ez utóbbi leginkább a közép- és felsővezetői pozícióra jelentkezők körében népszerű.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség