Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Elmarad a BKV-sztrájk

E-mail Nyomtatás

 

Elmarad a BKV-szakszervezetek által csütörtökre és péntekre meghirdetett sztrájk, miután a keddi egyeztetésen a közlekedési vállalat és az érdekképviseletek vezetői megállapodtak. A szakszervezetek tudomásul vették a paraméterkönyv augusztus 21-től tervezett bevezetését, amely ez év végéig lesz érvényes. Az érdekképviseletek ugyanakkor elérték, hogy a BKV 2009 végéig meghosszabbítja a kollektív szerződést, és bevonják őket a jövő évtől érvényes paraméterkönyv előkészületeibe is. A szakszervezetek szeptember 30-ig semmiképpen nem szüntetik be a munkát. A kollektív szerződés részleteiről június 16-ától kezdődnek egyeztetések

A szakszervezetek 11 pontos követeléscsomagjából 10-ben már múlt pénteken sikerült megállapodni. A keddi egyeztetésen már csak a kollektív szerződés meghosszabbításáról kellett megegyeznie az érdekvédőknek a BKV vezetőségével.

A keddi megállapodás szerint a főváros szeptember 30-ig elkészíti, a BKV közép- és hosszú távú finanszírozásának tervezetét. Addig nem lesz csoportos létszámleépítés, és nem adnak el egyetlen telephelyet sem. A szakszervezetek szeptember végéig biztosan nem lépnek sztrájkba.

A megállapodást Demszky Gábor főpolgármester és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes is üdvözölte.

A BKV-nál működő szakszervezetek sztrájkbizottsága korábban csütörtökre és péntekre hirdettek munkabeszüntetést, amihez az autóbusz- és trolibusz-vezetők is csatlakoztak. A kötöttpályás közlekedési eszközök, például a metrók és a villamosok a sztrájk idején is közlekedtek volna. Áprilisban kétszer is volt sztrájk: először fél napig, majd legutóbb egy teljes napig nem volt tömegközlekedés Budapesten.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség