Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

70 milliót sikkasztott a végrehajtó Hódmezővásárhelyen

E-mail Nyomtatás


Éveken keresztül nem fizette ki a behajtott tartozásokat az arra jogosultaknak egy hódmezővásárhelyi bírósági végrehajtó. A férfi több mint 70 millió forintot sikkasztott az elmúlt két évben. Egy ügyfél tett panaszt a Végrehajtói Kamaránál, hogy másfél éve hiába várja, a végrehajtó nem fizeti ki a 40 millió forintos kinnlevőségét. A Csongrád Megyei Főügyészség sikkasztás miatt indított eljárást a férfi ellen.

A Független Hírügynökség információi szerint a hódmezővásárhelyi végrehajtó az elsikkasztott pénzt játékgépen vesztette el, és adósságait fizette belőle.

A végrehajtó 4,5 milliótól 41 millió forintig terjedő összegeket sikkasztott el, összességében csaknem 70 millió forintot - mondta a Független Hírügynökségnek Törő Sándor, a Csongrád Megyei Főügyészség munkatársa.

A végrehajtó az elmúlt két évben lefoglalt, majd elárverezett ingóságok értékét és a behajtott pénzek egy részét nem fizette ki a jogosultaknak. A Végrehajtói Kamarának pedig hamis banki bizonylatokkal igazolta a kifizetéseket. Az elmúlt években többször elfordult már, hogy végrehajtó sikkasztott, pedig a kinevezésüket két év gyakorlat és szigorú ellenőrzés előzi meg.

A hódmezővásárhelyi férfi 20 éve dolgozik végrehajtóként. Két évvel ezelőtt a kamara ellenőrizte a munkáját, de nem találtak nála szabálytalanságokat. A férfi elismerte, hogy több esetben használta sajátjaként a behajtott összegeket, ezért szabad lábon védekezhet. A sikkasztásért akár 7 év börtönbüntetést is kaphat.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség