Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Irodát nyitott Londonban az Új Nemzedék Központ

E-mail Nyomtatás

Ifjúsági irodát és tehetségközpontot nyitott Londonban az Új Nemzedék Központ. Az irodát Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára nyitotta meg. Az államtitkár a nyitórendezvény után az MTI-nek elmondta, hogy a Magyarországon tervezett, illetve már megnyílt húsz hasonló közösségi tér után a londoni az első ilyen jellegű iroda külföldön.

 

Kijelentette: a program egyik fő célja a magyar tehetségek támogatása, és a londoni iroda megnyitásával a tárca az Egyesült Királyságban élő magyaroknak kíván további kapcsolatteremtési lehetőséget teremteni Magyarországgal. A másik fő cél az, hogy a Magyarországon élő fiatalok nagy-britanniai bemutatkozási lehetőséget kaphassanak, vagy akár befektetőket találhassanak, megismertethessék velük terméküket, márkanevüket.

 

Az Új Nemzedék Központ Londonban megnyílt első külföldi irodáját Novák Katalin szerint bevezető jelleggel nyitották. Mint mondta, "ez egy izgalmas kísérlet", és már az eddigi visszajelzések óriási igényt jeleznek. Az érdeklődő nagy-britanniai magyar fiatalok úgy érzik, hogy szükségük van egy ilyen találkozási pontra, olyan közös platformra, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat és segítséget kaphatnak. A program emellett most először nyújt lehetőséget az összes nagy-britanniai magyar diákszervezet összefogására.

 

Arra a kérdésre, hogy létrejöhet-e együttműködés a most indult kezdeményezés és a néhány hete alakult londoni magyar tudósklub között - amelynek célja, hogy fórumot teremtsen az Egyesült Királyságban élő és dolgozó magyar tudósoknak tudományos munkájuk bemutatására és a kapcsolatépítésre -, Novák Katalin elmondta, hogy erről már megállapodás is született. Kijelentette: a célok között szerepel olyan mentorprogramok összeállítása a brit felsőoktatásban tanulóknak, amelyek nemcsak a Nagy-Britanniában dolgozó tudósokkal kötik össze őket, hanem a magyarországi tudományos műhelyekkel is.

 

Az Egyesült Királyságban élő magyar fiatalokat a kormány nagyon fontos erőforrásnak tekinti, és ha sikeresek a saját területükön - legyen szó akár a felsőoktatásban, a tudományos szférában dolgozókról, akár kétkezi munkásokról -, akkor munkájukból és tehetségükből Magyarország is profitál - mondta az Emmi államtitkára.

 

Arra a kérdésre, hogy vannak-e tervek további külföldi irodák nyitására, Novák Katalin azt mondta: ha olyan sikeres lesz a központ és az általa kifejtett tevékenység, amilyennek jelenleg ígérkezik, és ha érdemben sikerül segíteni a magyar tehetségeket, akkor érdemes lehet elgondolkodni további ilyen jellegű központok nyitásán.

 

(MTI)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség