Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Megmenekül a bezárástól három XI. kerületi iskola

E-mail Nyomtatás
Elfogadta az újbudai képviselő-testület azt a javaslatot, amely biztosítja három kerületi iskola, a József Attila Gimnázium, a Montágh Imre Általános Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, valamint a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola működését. A határozat szerint a XI. kerület elfogadja az ajánlatot, amely szerint a főváros minden budapesti diák után 80 ezer forintos támogatást biztosít - tájékoztatott szerdán este, a testületi ülés után a kerületi önkormányzat. A közlemény szerint a napirend negyedszer került a testület elé, az első három alkalommal az ellenzék távolmaradása illetve bojkottja miatt nem született döntés. Az ellenzék szerdán a döntéshez módosító indítványként beadott egy politikai nyilatkozatot, amelyet a napirend előterjesztője, Bács Márton alpolgármester befogadott, tekintettel az ügy súlyára - fogalmaz a közlemény.
A finanszírozás nehézsége miatt Újbuda még tavaly kezdeményezte, hogy a fővárosi önkormányzat vegye saját fenntartásába az iskolákat. A főváros nem tudta vállalni, hogy 10 évig változatlan formában működteti az intézményeket, ezért a kerület elállt az ötlettől. Azt viszont felajánlotta a főváros, hogy hozzájárul a fenntartási költségekhez.
Szerda délután egyébként tüntetést tartottak a József Attila Gimnázium fennmaradásáért. Tanárok, egykori és jelenlegi diákok, szülők délután négykor az iskola elől indulva vonultak az önkormányzathoz.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség