Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

667 milliárd forintból indulnak meg kiemelt közúti beruházások

E-mail Nyomtatás

Több mint 300 kilométernyi kiemelt közúti fejlesztés megvalósítása érkezett újabb fontos mérföldkőhöz. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter 667 milliárd forint összértékű támogatási szerződést írt alá.

 

A kormány stratégiai törekvése, hogy a közlekedési infrastruktúra a gazdasági folyamatok hatékony kiszolgálásával a lehető legnagyobb mértékben segítse elő a versenyképesség fokozását, a munkahelyteremtést. A következő évek egyik alapvető közlekedésfejlesztési feladata ezért a gyorsforgalmi összeköttetések megteremtése a magas színvonalú közúti kapcsolatot még nélkülöző megyei jogú városokig, kiemelt gazdasági térségekig.

Az Európai Bizottság azonban csak nagyon szigorú feltételekkel és korlátozott mennyiségben ad támogatást a transzeurópai közlekedési hálózaton (TEN-T) kívüli utak fejlesztéséhez. Több, hazai szempontból tovább nem halasztható projekt megvalósítása ezért kizárólag központi költségvetési pénzek felhasználásával képzelhető el. A kormány a következő években ezért nemzeti forrásból is támogatja a közúthálózat nagyarányú, lendületes bővítését.

 

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség