Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Dr. Pana Petra japán partnerekkel tárgyalt

E-mail Nyomtatás

Dr. Pana Petra külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár 2016. március 7-9. közötti tokiói munkalátogatása során egyeztető megbeszéléseket folytatott japán partnereivel a külgazdasági együttműködési lehetőségekről. Ennek keretében találkozott a japán Külügyminisztérium főigazgatójával, Hajasi Hajime úrral. A főigazgatóval folytatott egyeztetés során áttekintették a két ország közötti külgazdasági kapcsolatok aktuális helyzetét, a jövőbeni együttműködés lehetséges irányait. A Japán Külkereskedelmi Szervezet (JETRO) alelnökével, Yonetani Koji úrral folytatott tárgyalás során a Helyettes Államtitkár örömét fejezte ki, hogy Koji Úr egyben a Japán-Magyar Üzleti Tanács főtanácsadói tisztségét is betölti.

 

Dr. Pana Petra kiemelte, hogy a JETRO-val jelenleg is kitűnőek a kapcsolataink, és reményét fejezte ki, hogy hazánkban a japán gazdasági jelenlét tovább erősödik a jövőben. A tengerentúli befektetésekért felelős intézet (JOI) elnökével, Kondo Juinichi úrral folytatott megbeszélés témája a 2016. májusában megrendezésre kerülő magyar beruházás-ösztönzési szeminárium volt, amely a Nemzeti Befektetési Ügynökség és a japán szervezet közötti együttműködés első nagyszabású rendezvénye.

 

A tárgyaláson mindkét fél megerősítette abbéli reményét, hogy az együttműködés eredményeként további japán üzleti delegációk látogatnak Magyarországra a befektetési környezet megismerése céljából. Tárgyalásokat folytatott továbbá japán cégek képviselőivel jövőbeni közös projektek megvalósításának lehetőségeiről.

 

A helyettes államtitkári tárgyalásokat követően dr. Pana Petra csatlakozott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter delegációjának tokiói programjához, melynek keretében részt vett a nagykövetség által szervezett Magyar-Japán Sertéshúsipari Üzletember Találkozó és Élelmiszeripari Szemináriumon, valamint további megbeszéléseket folytatott japán üzletek képviselőivel, melyek magyar agráripari termékeket forgalmaznak.

 

A Helyettes Államtitkár részt vett a Magyar Nagykövetség „Hungarian Wine Workshop” címmel 2016. március 08-án megtartott magyar borbemutató és bor-promóciós rendezvényen is, ahol a magyar borok iránt érdeklődő japán borszakma jeles szakértői képviseltették magukat.

 

Dr. Pana Petra tokiói látogatásának zárásaként megtekintette a FOODEX JAPAN 2016 Nemzetközi Élelmiszeripari és Ital Szakkiállítás magyar pavilonját, valamint a magyar termékeket importáló japán vállalatok standjait. A rendezvény a japán sendes-óceáni térség legjelentősebb kereskedelmi és üzleti rendezvénye, valamint a világ harmadik legrangosabb szakkiállítása, amely idén 41. alkalommal kerül megrendezésre Tokióban.

 

A szigetország a világ legnagyobb nettó élelmiszer-importőre, ami a minőségi termékeket gyártó magyar vállalatoknak komoly piacot jelenthet. A Külgazdasági és Külügyminisztérium háttérintézményeként működő Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. immár második alkalommal szervez közösségi megjelenést a magyar élelmiszergyártók és borászatok számára a Foodex Japan magyar nemzeti standján.

 

(Külgazdasági és Külügyminisztérium)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség