Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Meghatározza a jövőt a technológia fejlődése

E-mail Nyomtatás

Nélkülözhetetlenek az európai párbeszéd erősítésére az olyan konferenciák, amelyeknek a kutatás, a fejlesztés és az innováció áll a fókuszában – mondta Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár a think.BDPST elnevezésű innovációs stratégiai fórumon a budapesti Várkert Bazárban március 9-én.

 

Az üzleti, a tudományos és a politikai élet vezetői tanácskoznak az eseményen arról, hogy miként lehet a kutatás-fejlesztéshez megfelelő környezetet teremteni a régióban. A konferencia jó platformot kínál erre a párbeszédre – mondta Mikola István. Hangsúlyozta:  az innovációs konferencia egyedülálló lehetőséget jelent Magyarországnak, a V4-nek és Közép-Európának, ez az első ilyen tanácskozás, amelynek témája a kutatás-fejlesztés, az innováció és az új technológiák.

 

Mikola István közölte: a technológia fejlődése, amely egyúttal erkölcsi kihívást is jelent, minden valószínűséggel a jövő meghatározó tényezője. A think.BDPST elnevezésű fórum, Budapest és Magyarország készen áll arra, hogy az előremutató párbeszéd befogadója legyen.

 

A think.BDPST tanácskozáson a gazdasági élet, a kormányzat és a tudomány képviselői vitatják meg a visegrádi régió fejlesztéspolitikájának legfontosabb kitörési pontjait, a gazdaságfejlesztés, a kutatásfinanszírozás, az innováció-politika együttműködési lehetőségeit. Az első alkalommal megrendezett konferencia célja, hogy éves innovációs stratégiai fórumként szorosabbra fűzze a gazdasági, kormányzati és a civil szféra közötti régiós együttműködést.

 

(MTI / KKM)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség