Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Altusz Kristóf helyettes államtitkár berni konzultációi az élénkülő svájci-magyar kapcsolatok jegyében

E-mail Nyomtatás

A rendszeres magyar-svájci külügyi és külgazdasági konzultációk keretében Altusz Kristóf helyettes államtitkár 2016. március 22-én és 23-án Bernben megbeszélést folytatott partnerével, a svájci külügyminisztérium térségünkért felelős helyettes államtitkárával, Nicolas Brühllel. A találkozó során áttekintették a magyar-svájci kétoldalú kapcsolatok széles tárházát, illetve szó esett napjaink legfontosabb nemzetközi kihívásairól, úgy, mint a migrációs válság, az ukrán-orosz konfliktus és a szíriai háború.

 

Megállapították, hogy kétoldalú politikai kapcsolataink kitűnőek, a két országot a kormányzati és parlamenti találkozókon kívül a civil kapcsolatok, testvérvárosi és régióközi együttműködések sűrű hálózata köti össze. Különleges, pozitív szerepet játszik a svájci magyar diaszpóra, mint ahogy az átmenetileg kint dolgozó, svájci tapasztalatokat gyűjtő, magas színvonalú munkát végző magyarok közössége is. Tovább fejlesztjük gazdasági kapcsolatainkat, amelyek már ma is jelentősek, Svájc évek óta az első tíz között

 

van a külföldi magyar befektetők sorában, a magyarországi svájci cégek elégedettek befektetéseikkel és tovább fejlesztik kapacitásaikat. A svájci fél növekvő érdeklődéssel tekint a visegrádi országok együttműködésére, így a jövőben várhatóan erősödik majd a V4 és Svájc közötti párbeszéd is.

 

Altusz Kristóf helyettes államtitkár a látogatás keretében tárgyalt Henri Gétaz-val, a svájci külügyminisztérium európai igazgatójával, ahol a svájci-EU együttműködés kérdései kerültek napirendre, továbbá találkozott a Szövetségi Migrációs Hivatal magas rangú vezetőivel, akikkel az európai migrációs válságról folytattak eszmecserét.

 

Altusz Kristóf a konzultáció folytatása céljából magyarországi látogatásra invitálta partnereit, melyet azok a svájci-magyar kapcsolatok további élénkítése céljából örömmel igazoltak vissza.

 

(Külgazdasági és Külügyminisztérium)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség