Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Sárospatakon is közmunkához kötik a segélyek kifizetését

E-mail Nyomtatás

Sárospatakon a helyi képviselő-testület pénteken megszavazta azt a rendelettervezetet, amelynek értelmében a rendszeres szociális segély kifizetését közérdekű munkavégzéshez kötik. Elfogadták azt is, hogy a gyermekvédelmi támogatásokat ezentúl csak azoknak fizetik ki, akik járatják gyermekeiket iskolába vagy óvodába. A testület arról is döntött, hogy csatlakoznak a Szerencsi Kistérségi Társulás kezdeményezéséhez, amely a szociális törvény megreformálását tűzte ki célul (erről petíciót fogalmaztak meg, amelyet hétfőn a parlament elnökének adtak át). Sárospatak Monok és Ivád után a harmadik település, ahol hasonló tartalmú helyi rendeletet alkottak.
A gyermekvédelmi támogatásról szóló rendelet kiegészítésének témájában a jegyző törvényességi észrevételt tett, amelyben figyelmeztetett: a döntés jogszerűtlen és alkotmányellenes, ennek ellenére a testület 12 igen és 5 nem szavazattal elfogadta a határozatot, mondta el Aros János sárospataki alpolgármester a Független Hírügynökségnek. A rendszeres szociális segélyezéssel összefüggő kérdésben egyöntetűen igennel döntött a testület. A döntés szerint a munkaügyi központon keresztül minden segélyen élő sárospatakinak közhasznú, közcélú munkát ajánlanak fel, aki vállalja, megkapja a segélyt, aki nem, attól megvonják a támogatást.
A több mint 13 ezer lakosú városban 464 szociális segélyezett él, nekik havonta 13 millió forintot fizet ki az önkormányzat. Éves szinten ez 150 millió forintot jelent. A segélyek 90 százalékát az állam fizeti, a maradék, évi 13-15 millió forintot a város gazdálkodja ki, mondta az alpolgármester. A városban élők nehezen viselik, hogy a segélyezettek egy része munka nélkül magasabb életszínvonalat tud biztosítani a családjának, mint az, aki köztisztviselőként vagy közalkalmazottként 70-80 ezer forintot keres, mondta Aros János.
Pénteken a Heves megyei Ivád polgármester a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monokra látogatott, hogy egyeztessenek a már megszületett helyi rendeletről. Jogászok bevonásával törvénymódosító javaslatot dolgoznak ki a szociális segélyezés rendszerére, amelyet eljuttatnak a parlamenti pártok képviselőinek, mondta a Független Hírügynökségnek Ivády Gábor, Ivád polgármestere.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség