Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Gyurcsány távozását követelték a szocialista választmányi ülésen

E-mail Nyomtatás

Gyurcsány Ferenc távozását sürgették az MSZP választmányi ülésén, az elnökség azonban hallgat róla. Az ülést követően Simon Gábor úgy fogalmazott: nem voltak napirenden személyi kérdések. Pedig a pártelnök-miniszterelnök törölte szótárából a megszorítás és a reformok kifejezéseket. Gyurcsány Ferenc az MSZP választmányának válságtanácskozásán - nemet mondott a Kóka-féle 1000 milliárdos adóreformra, inkább bársonyos adókorrekciót és a segélyezési rendszer átalakítását ígérte. A pártelnök-miniszterelnök arra külön kérte híveit, mellőzzék a rasszista és cigányellenes javaslataikat, a segélyt azonban ő is munkához kötné.
A jó úton Gyurcsány Ferenc egyedül menetelne 2010-ig, már szóba sem hozta a koalíciós szerződés újrakötését. A pártelnök egyszínű kormányával két százalékkal akarja felülmúlni az unió átlagos gazdasági növekedést. A statisztikákból pedig azt olvasta ki, 2008-ban csökken az infláció és nőni fognak a reálbérek. Kiállt a nagyobb beruházások folytatása mellett, majd újra legmegbízhatóbb szavazóbázisához a nyugdíjasokhoz fordult, azzal, megvédi őket Orbán Viktortól.
A miniszterelnök arról azonban elfeledkezett, hogy 2006 óta folyamatosan csökken a nyugdíjak vásárlóértéke. A kancellária hivatalosan kiadott háttéranyagából egyértelműen látszik, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke idén, a legjobb esetben is csak a két évvel ezelőtti szintet érheti el.
Ezt a választmányi tagok is tudják, többen közülük kritizálták is a pártelnök bevezetőjét. A zárt ülésen szót kértek a pécsi szocialisták - akik rendkívüli tisztújítást és Gyurcsány leváltását sürgették. Szerintük ő a felelős, hogy az MSZP támogatottsága mélypontra süllyedt.
„Jelen pillanatban, olyan miniszterelnökre van szükség - nem neveztem meg - akit a társadalom többsége elfogad, az ellenzék szóba áll vele. Az nem megoldás, hogy Gyurcsány Ferenc bemegy a parlamentbe az ellenzék kimegy. Itt taktikai okokból, mi mindenképpen miniszterelnök váltásra kellene, hogy gondoljunk." - nyilatkozta a hírTV-nek Komáromi István, a pécsi MSZP alapszervezetének titkára.
Simon Gábor az ülést követő sajtótájékoztatón viszont már letagadta, hogy a pécsi szocialisták szóba hozták a miniszterelnök leváltását. És arra sem válaszolt, mennyibe kerül az MSZP újabb telefonos kampánya, amelyben egy Szabó Eszterként bemutatkozó géphang arról faggatja a választópolgárokat, hogy ismerik-e Orbán Viktor titkos beszédét.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség