Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Egyetlen uniós nagyprojekt támogatási kérelmét sem nyújtották még be

E-mail Nyomtatás

A Fidesz szerint a Gyurcsány-kormány nem csak a magyar adófizetők pénzével bánik felelőtlenül, hanem az uniós források fogadására, kezelésére is teljesen alkalmatlan. Sajtóhírek szerint a mai napig egyetlen közlekedési és környezetvédelmi nagyprojekt támogatási kérelmét sem nyújtotta be ugyanis az Európai Uniónak Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, amelyet Bajnai Gordon felügyel - ez olvasható abban a közleményben, amelyet a keddi kormányszóvivői tájékoztató után adott ki a Fidesz.

Molnár Csaba, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára két új európai uniós pályázatról számolt be kedden. Ezeken a pólus városok és a klaszterek összesen több mint 15 milliárd forint értékben kaphatnak támogatást, júniustól pályázathatnak. Az új kiírások elsősorban a tudás- versenyképesség és gazdaságfejlesztést szolgálják.

A fejlesztési programokról - köztük a budai Vár felújításáról, a 4-es metróról, a villamospályákról, az elkerülő utak megépítéséről - már 2005-ben megszületett kormányhatározat, és azóta több milliárd forintot költöttek el az előkészítésükre, mégsem fogtak hozzá a megvalósításukhoz - írja keddi közleményében Szatmáry Kristóf. A fideszes országgyűlési képviselő hozzáteszi: úgy tűnik, Bajnai Gordon képességeit meghaladja, hogy a gazdasági tárca felügyelete mellett a nemzeti fejlesztési feladatokra is kellő figyelmet fordítson. A kisebbségi kormány tehetetlenségével tovább mélyíti a magyar emberek életét mind jobban megkeserítő gazdasági és szociális válságot, újabb és újabb károkat okoz Magyarországnak - zárul a közlemény.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség