Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

A vidék fejlesztése nélkül nincs gazdasági fellendülés

E-mail Nyomtatás
Széles Gábor elmondta: szakértők segítségével elkészítettek egy, a hazai gazdaság közép- és hosszú távú stratégiáját magába foglaló programcsomagot, amelyet azonban teljes egészében még nem hoznak nyilvánosságra határozatlan ideig. A programban -, amely tekintettel van a Fidesz gazdasági elképzeléseire - azokat a téziseket foglalták össze, amelyek alternatívát jelenthetnek a nehéz gazdasági helyzetből való kilábalásra.

A nagyvállalkozó közlése szerint Magyarországon bebizonyosodott, hogy a multiktól remélt gazdasági fellendülésre nem lehet tovább várni. Az elmúlt 17 évben mintegy háromszázezer új munkahelyet sikerült teremteni, ezzel az ütemmel még harminc, negyven évet kellene várni, hogy megfelelő számú munkahely legyen Magyarországon.

Ahhoz, hogy hat, nyolc vagy tíz éven belül megoldódjon a munkahelyprobléma, először a kis- és középvállalkozásokat, a mikrogazdaságot kell rendbe tenni - hangoztatta Széles Gábor.

Az MTI kérdésére elmondta, hogy a falvak fellendüléséhez három tényezőnek kell teljesülnie a program szerint: munkahelyteremtés, energiaellátás és étkezés. Az étkezést utalványrendszerrel oldanák meg, az energiát a falu saját maga állítaná elő például geotermikus erőművekkel, a munkahelyeket pedig az előző kettő teremthetné meg.

A Patrióták a Gazdaságért és a Közjóért Egyesület másfél hónapja alakult. A civil szervezet fő törekvése, hogy országos és helyi szerveződéssel, értelmiségiek bevonásával próbáljon hatni a politikára és a gazdaságra.

Csizmadia László, a szervezet elnöke fő törekvésüknek azt nevezte, hogy minél több politikust állítsanak a "jó ügy mellé", és közös akarattal próbálják átvinni akár az Országgyűlésen, akár az önkormányzatokon elképzeléseiket. A végső cél a civil kontroll megvalósulása - mondta, hozzátéve, hogy ez helyettesíthetné a képviselők visszahívását.

Forrás: MTI
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség