Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

A Magosz Benedek Fülöp felmentését kéri Verestől

E-mail Nyomtatás
Budai Gyula, a Magosz szövetségi elnöke szerdai sajtótájékoztatóján rámutatott: újabb adalékkal bővült a Benedek Fülöp-ügy, ezért arra kérik Veres Jánost, mentse fel pozíciójából a vezérigazgató-helyettest.

 

 

Budai Gyula felhívta a sajtó figyelmét arra, hogy a „Benedek Fülöp-ügy” újabb történettel bővült, birtokukba került ugyanis egy adásvételi szerződés Benedek aláírásával, amely egy olasz cég részére játszott át állami termőföldet úgy, hogy előbb azt kivonták a művelési ágból, és ipari parkká minősítették. A jelenleg hatályos földtörvényt szerint ugyanis külföldi tulajdonos nem szerezhet magyar termőföldet, csak ha az nem minősül annak - emlékeztetett Budai, és hozzátette, hogy ezt a technikát már ismerjük, legutoljára Bábolna vonatkozásában találkoztunk ezzel, ahol a szocialista polgármester két strómanon keresztül szerzett meg 240 hektár területet, és kezdeményezte az művelődési ágból való kivonást.

A Magosz szövetségi elnöke felidézte, hogy az agrártárca és a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezetősége falaz Benedeknek az újfehértói pályázatok érvényesítése kapcsán elrendelt ügyészségi nyomozás tekintetében, hiszen nem biztosítja azokat a dokumentumokat, amelyek a nyomozás sikeres befejezéséhez szükségesek lennének – olvasható a legnagyobb ellenzéki párt honlapján. A 2007 novemberében indult nyomozás során az ügyészség három kérdésben vár választ az agrártárca vezetőitől. Nem tisztázott például, milyen szerepet játszott a szakállamtitkár a pályázatok érvényesítésében, nem tudni, volt-e joga utasítani a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) elnökét ebben az ügyben és nem tudni azt sem, milyen szempontok alapján érvénytelenítették a pályázatot. Ezekre a kérdésekre az ügyészség mind a mai napig nem kapott választ, holott egy jogállamban az elengedhetetlen lenne egy állami szerv ügyészséggel való együttműködése - hívta fel a figyelmet Budai Gyula.

A politikus végül felszólította Veres János minisztert, hogy az MNV többségi tulajdonosaként vonja le a megfelelő konzekvenciákat, s a pákozdi, újfehértói és a most ismertetett ügy alapján hozza meg döntését, mentse fel pozíciójából Benedek Fülöpöt. Megjegyezte, hogy ha az állami földek értékesítésének irányítóitól nem várható el, hogy betartsák a jogszabályokat, akkor az egyszerű állampolgároktól sem lehet ugyanezt megkövetelni? Kijátsszák a földtörvényt, az elővásárlási jogot, kihasználják a jogi kiskapukat, és így juttatnak földterületeket külföldi befektetőknek - fűzte hozzá.

Mint ismert, Benedek Fülöp volt szakállamtitkár jelenleg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) földügyekért felelős vezérigazgató-helyettese, egy pákozdi ingatlanügy gyanúsítottja, ellene büntetőeljárás folyik csakúgy, mint egy újfehértói állami területre kiírt pályázat érvénytelenítése kapcsán is.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség