Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Kósa: A szocialisták szándékosan csúsztatnak

E-mail Nyomtatás
Kósa Lajos debreceni polgármester szerint szó sincs a város repterének elkótyavetyéléséről, ahogy azt a szocialisták szóvivője állítja. Csak a reptér melletti, 160 hektáros "fejlesztési terület" eladása került szóba, de erről sincs még végleges döntés - hangsúlyozta a politikus.

Nyakó István csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy több milliárd forintnyi vagyonvesztés érheti Debrecent, ha a repülőtér értékesítésére kiírt pályázaton első helyre sorolt céget nyilvánítják győztesnek.

Kósa szerint szándékos csúsztatás az, amit a szocialisták mondanak. A debreceni repülőtér legalább 370 hektár. Ennek csak egy 160 hektáros részére, vagyis alig 40 százalékára vonatkozik az 5,3 milliárd forintos ajánlat, ami nem nevezhető méltánytalannak - fogalmazott a polgármester. Kósa szerint egyébként a keretszerződés egyértelművé tenné, hogy a tulajdoni jogot csak különböző fejlesztésekhez kötve, több ütemben adnák át.

Kósa tévesnek nevezte azt az információt, miszerint a második helyre rangsorolt pályázó többet ígért volna, és cáfolta azt az is, miszerint a Xanga által létrehozott Debrecen Cargo logisztikai vállalkozás ügyvezetője Virág László, a megyei közgyűlés fideszes elnöke, a repülőtér volt ügyvezetője volt. Virág Lászlónak jelenleg egyik pályázóval sincs munkaviszonya - mondta a polgármester.

A városi közgyűlés június 26-i ülésén dönt a pályázatról.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség