Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Hátsó szándékkal privatizálják a Bábolna telephelyet?

E-mail Nyomtatás
Tiltakoznak az érintett polgármesterek a Bábolna Zrt.-hez tartozó Szendrői Gazdaság privatizációja ellen. A helyi gazdák közül sokan attól tartanak, hogy az értékesítés után nem tudnak majd a saját földterületükre bemenni, de többen hátsó szándékot is sejtenek a pályáztatás mögött. Szerintük egyértelmű ugyanis, hogy a pályázati kiírás feltételei nem a családi vállalkozásoknak, hanem a nagybefektetőknek kedveznek.

Helybéli gazdálkodók is megvennék a Bábolna Zrt. eladásra szánt földjeit, csakhogy a pályázati kiírás egyértelműen a nagyobb befektetőknek kedvez. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a mintegy hatezer hektárnyi területet, a Bábolna Zrt. pedig a rajta lévő vagyontárgyakat adná el. Pályázni viszont csak együtt lehet a kettőre. A kincstári vagyonigazgatóság volt vezérigazgató-helyettese is hátsó szándékot sejt emögött. A gazdálkodók most attól tartanak, hogy esélyük sem lesz megvásárolni a telkük mellett lévő földterületet, holott ők is pályáznának. Edelény polgármestere, Molnár Oszkár szerint az egyetlen megoldás egy új pályázati kiírás lehet.

A Bábolnához tartozó Szendrői Gazdaság eszközeit és a hozzá tartozó földterületet legutóbb három hónappal ezelőtt próbálták meg értékesíteni, ötödszörre is sikertelenül.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség