Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Hiába a koalíciós szakadás, a lobbi a régi

E-mail Nyomtatás

Versenyezni fognak a magánklinikák és a közkórházak. Gyurcsány Ferenc egy csütörtöki konferencián arra kérte az egészségügyi minisztert, dolgozza ki, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szabadon vásárolhasson szolgáltatást a magánkórházaktól is. A kormányfő az új „státusz” mellé pályázati pénzeket is ígért a magánszolgáltatóknak.

Tekintse meg a HírTV összefoglalóját

Kollányi Gábor, a botrányokkal terhelt HospInvest első embere fogadta a miniszterelnököt az egészségügyi magánszolgáltatók konferenciáján. Emlékezetes, legutóbb a HospInvest a lakosság tiltakozása ellenére is megkapta az egri kórház üzemeltetését az MSZP-s vezetésű megyei közgyűléstől. Gyurcsány szerint a háttérben a „magántőkével szembeni politikai hangulatkeltés” áll. „Azt kell mondani pártpolitikusoknak, hogy az egészségügy átpolitizálása helyett találjanak maguknak más játékszert, hogyha nem bírnak magukkal” - fogalmazott a kormányfő.

Hiába szakadt az MSZP-SZDSZ koalíció, a lobbi a régi. A konferencián Horváth Ágnes kabinetfőnöke, Matejka Zsuzsa mellett a budaörsi egészségügyi központ vezetője, Kovács Attila volt államtitkár is részt vett. A Somody-féle Misszió Kht.-hoz köthető SZDSZ-es államtitkár, Kincses Gyula hivatalból volt jelen. Mostantól Székely Tamás miniszter tanácsadójaként dolgozik, ugyanúgy, mint a mentőszolgálat volt vezetője Takács Zoltán, aki a nógrádgárdonyi tüdőszanatóriumot privatizálta. Gyurcsány Ferenc meghajolva a magántőke előtt arra kérte miniszterét, hogy olyan „terápiát” dolgozzon ki, amelyben az OEP szabadon döntheti el, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő, úgynevezett közkórházzal szerződik vagy a magánklinikával. Elmondása szerint a biztosítottnak nem fontos, hogy az az intézmény akitől a szolgáltatást kapja, kinek a tulajdonában van.

A verseny kiélezése mellett Gyurcsány pályázati pénzeket is ígért: a magánklinikákat állami támogatásból is fejlesztené. Arról viszont sem Gyurcsány, sem minisztere nem beszélt, hogy a struktúraátalakítás és a „verseny” következtében hány közkórházat kell majd bezárni.

A zárt ajtók mögött csak a magánszolgáltatók kérdezhettek, a sajtó nem.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség