Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

PDSZ: nem digitális táblákkal kell csökkenteni a pedagógusok terheit

E-mail Nyomtatás

A rossz állapotban lévő iskolák felújítására kellene költeni azt a 90 milliárd forintot, amelyet a kormányzat digitális táblák beszerzésére szán - mondta csütörtökön a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke.

Bár nem tartja rossznak, mégsem támogatja a digitális táblák beszerzését Kerpen Gábor. A PDSZ elnöke szerint az új technikának helyet kell találni, azonban amíg elhanyagolt, rossz állapotban lévő iskolaépületekben tanulnak a diákok, addig ezek felújítására kellene költeni azt a 90 milliárd forintot, amit a táblák beszerzésére szán a kormányzat. Kerpen szerint nem a technikának, hanem a környezetnek van nevelő hatása, ezért fontosabb az épületek rendbetétele.

Székely Hajnalka, a NOE elnökségi tagja az iskolabezárásokról és a pedagógusok óraszámának növeléséről azt mondta, hogy ezek nem a szülők és a tanárok érdekeit szolgálják, valamint rontják a bezárt iskolákból kikerülő gyermekek esélyegyenlőségét. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete szerint a tanulók utaztatására szánt támogatást fordíthatták volna az intézmények fenntartására is. Kerpen Gábor hozzátette: annak ellenére, hogy a kormányzat azt hangoztatja, hogy túl sok a tanár a gyerekekhez képest, ez csak egy szempontból igaz. Ugyanis az iskolákban minden feladat a pedagógusokra hárul. A PDSZ elnöke szerint vagy csökkenteni kellene a kötelező óraszámot, vagy ifjúságvédelmist, családvédelmist és szabadidő-szervezőket kellene alkalmazni minden iskolában, ezzel csökkente a pedagógusok terheit.

 

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség