Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Az óvodával kezdődött el a győri evangélikus épületegyüttes megújítása

E-mail Nyomtatás

Kara Ákos államtitkár, győri országgyűlési képviselő és Fekete Dávid alpolgármester adta át az Európában egyedülálló Insula Lutherana részét képező, részben felújított, részben újonnan épített épületet 2016. június 10-én, Győrben. A kormány és a Magyarországi Evangélikus Egyház között a reformáció emléknapján, 2013. október 31-én jött létre megállapodás, melyet Orbán Viktor miniszterelnök és Gáncs Péter elnök-püspök írtak alá. A magyar kormány 4,7 milliárd forinttal támogatja az evangélikus szigetként emlegetett épületegyüttes megújítását.

 

A tavaly megkezdett munkálatok első eredményeként az óvoda építése fejeződött be. Az átalakított, 867 négyzetméteresre kibővített épület öt csoportszobával és egy tornaszobával összesen 125 gyermek befogadására alkalmas. A kormány támogatásának köszönhetően a széles körben elismert, értékes, szeretettel teljes oktató-nevelő munka megújult környezetben folytatódhat.

 

A megújult győri Insula Lutherana épületegyüttes felavatását a reformáció 500. évfordulóján, 2017. október 31-én tervezik. Jelenleg több munka is zajlik párhuzamosan: megerősítik az Öregtemplom alapjait, készül a levéltár, és hamarosan megkezdődik az iskola felújításának következő üteme is.

 

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Kommunikációs Főosztály)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség