Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

A kormány újjáépíti a hazai buszgyártást

E-mail Nyomtatás

Hitellel, támogatással és piaccal segíti a kormány azokat a hazai autóbuszgyártókat, akik képesek arra, hogy magas minőségben állítsanak elő magyar buszokat – jelentette ki Varga Mihály az alapításának 160. évfordulóját ünneplő Kravtex-Kühne Csoport új, 5600 négyzetméteres üzemcsarnokának avatásakor. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a kormány célja, hogy három év múlva évente 1000-1200 új autóbuszt gyártsanak Magyarországon, amellyel párhuzamosan több mint ezer új munkahely jöhet létre.

 

A kormány mai ülésén döntött a nemzeti autóbuszgyártás újjáépítéséről. A hároméves program célja, hogy a magyar buszgyártók a belföldi igények kielégítésén túl külföldre is szállítsanak buszokat – jelentette be a tárcavezető. Megjegyezte: azokban az országokban, ahol jelentős a hazai autóbuszgyártás, ott a hazai szükségleteket elsősorban ezeknek a gyártóknak a járműveivel elégítik ki. A kormány célja az, hogy a hazai buszbeszerzések során is ez a törekvés érvényesüljön.

 

A kormány célja, hogy három év múlva évente 1000-1200 új autóbuszt gyártsanak Magyarországon, amellyel párhuzamosan több mint ezer új munkahely jöhet létre

 

A nemzetgazdasági miniszter emlékeztetett arra, hogy míg a 2010-es kormányváltáskor Magyarország a csőd szélén állt, ma már olyan fejlesztési programokról beszélhetünk, mint a nemzeti autóbuszgyártás stratégiája. A magyar gazdaság elmúlt években nyújtott teljesítménye ad alapot napjaink olyan kormányzati intézkedéseinek, mint az egészségügyben dolgozók bérfejlesztése, a legfontosabb élelmiszerek, az éttermi szolgáltatások és az internet áfájának csökkentése, a családi otthonteremtési kedvezmény bevezetése, vagy az ipari beruházások támogatása – tette hozzá Varga Mihály.

 

A mosonmagyaróvári beruházásról szólva a nemzetgazdasági miniszter kifejtette: a gyáregységben ezután évente 500 darab Credo autóbusz készülhet, így a fejlesztés újabb munkahelyeket teremt. Hozzátette: a most átadott gyártócsarnokkal a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb autóbuszgyára jön létre. Varga Mihály kiemelte: egy olyan hazai termelővállalat évfordulóját ünnepeljük ma, amely az elmúlt 160 évben megőrizte és továbbfejlesztette eredeti gépgyártási profilját, eredményesen vette fel a versenyt a nagy nemzetközi cégekkel, a kutatásfejlesztésben élen járva magas hozzáadott értékű termékeket gyárt.

 

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség