Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Nem fogják felülvizsgálni a tordasi iskolaigazgató kinevezését

E-mail Nyomtatás
Sem Tordas, sem pedig a szomszédos Gyúró önkormányzata nem fogja egyelőre felülvizsgálni Kosaras Péter Ákos, történelemtanár iskolaigazgatói kinevezését. A vizsgálatot Hiller István oktatási és kulturális miniszter kérte egy csütörtöki konferencián a sajtó előtt. Hivatalos megkeresést a tárca az önkormányzatoknak nem küld, azonban a felügyeletüket ellátó közigazgatási hivatalhoz fordul.

Teszár Tamás tordasi alpolgármester a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy nincs okuk a felülvizsgálatra. Azt ugyanis Hiller István is elismerte, hogy a kérdésbe törvényi lehetősége nincs beleszólni. Ombudsmani vizsgálat már indult az ügyben, annak az eredményét megvárják, bár az alpolgármester szerint az országgyűlési biztosnak sincs jogszabályi lehetősége ezzel az üggyel foglalkozni.

Tóth Béla, Gyúró polgármestere szintén arról számolt be, hogy egyelőre nem lesz vizsgálat, hiszen hivatalos megkeresés hozzájuk ebben az ügyben még nem érkezett.

Bár Hiller István oktatási miniszter egy konferencián a felülvizsgálatot kérte az önkormányzatoktól, a tárca hivatalos megkeresést nem fog küldeni. Ezt nem is teheti, hiszen az iskola fenntartója az önkormányzat. A minisztérium az ügyben annyit tehet, hogy az illetékes közigazgatási hivatalhoz - mint az önkormányzatok felügyeletét ellátó szervhez - fordul. Ezt meg is teszi – tudta meg a Független Hírügynökség a tárca sajtóosztályán.

Kosaras Péter Ákost május 31-én választották meg a tordasi általános és művészeti középiskola igazgatójának.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség