Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Szűcs Erika elismerte: eredménytelenül mennek ki százmilliárdok

E-mail Nyomtatás
Nem tudnak számottevő eredményt felmutatni a hazai munkára ösztönző programok, több száz milliárd forintnyi közpénz megy el ezekre feleslegesen - állítja az Oriens Elemző és Tanácsadó Cég tanulmánya. Szűcs Erika munkaügyi miniszter elismerte, hogy a foglalkoztatottságot növelő akciókkal sem tudták megállítani a társadalom kettészakadását. A programok hatékonyságának mérésére azonban a miniszter szerint nincs szükség.

Kevés a munkára ösztönző kormányprogram, évek óta nem javulnak az elhelyezkedési esélyek, a létező közmunkaprogramok pedig csak a passzív segélyezést erősítik - állítja az Oriens pénzügyi tanácsadó cég tanulmánya. A Kilábalás című anyag szerint ma Magyarországon harmincféle jogcímen lehet munkaerőpiaci támogatáshoz jutni, ami közel 200 milliárdjába kerül az adófizetőknek. Az Oriens szakemberei szerint azonban a munkanélküliek foglalkoztatási esélyei mindössze 20 százalék körüliek, a szociális segélyből élőknél pedig ez az arány már csak fele ekkora.

A Kilábalás című gazdasági tanulmány szakembereivel szemben a miniszter azt állítja, Magyarországon megvalósíthatatlan az, a Nagy-Britanniában például már bevett gyakorlat, amely méri is a munkaerőpiaci programok hatékonyságát.

Az Index értesülései szerint egy bizalmas miniszteri utasításra úgy kell a Pénzügyminisztériumban számításokat végezni az Oriens tanácsadó cég által csütörtökön bemutatott gazdasági programról, hogy a tárca megfelelő munícióval állíthassa: a javaslat életképtelen. A PM közleményében cáfolta az internetes portál információit, azt ugyanakkor elismerték: ahogy a többi, költségvetést érintő javaslatot, úgy az Oriens Kilábalás című tanulmányát is górcső alá veszik. A tárca véleménye szerint az máris látszik, hogy a konvergenciaprogramban vállalt hiánypályát százmilliárdos nagyságrenddel térítené el a pénzügyi elemző cég alternatív kormányprogramja.

 

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség