Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Idén több mint kétezer kárpátaljai diák vesz részt Erzsébet-táborokban

E-mail Nyomtatás

Idén kétezer-egyszáz diák érkezik Kárpátaljáról az Erzsébet-táborokba - mondta Rétvári Bence, amikor a Parlamentben körbevezette a tanulók egy csoportját. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kifejtette: harmadik, negyedik, ötödik, hatodik, hetedik, nyolcadik osztályos diákokat egyaránt hívtak. A tanulók vendégeskednek a Balaton partján, eljönnek a Parlament épületébe, egyhetes turnusokban váltva egymást. Csaknem 200 millió forintot biztosítottak erre - közölte. Nagyon fontosnak nevezte, hogy ezek a fiatalok magyarországi magyar diákokkal, saját korcsoportjukkal együtt táborozzanak.

Hangsúlyozta: az Erzsébet-program idén állami támogatásból 4,4 milliárd forintot fordít a gyermekek táboroztatására. Ennek köszönhetően 90 ezer diák vesz részt idén az Erzsébet-táborokban. A jövő évi költségvetés pedig még nagyobb forrást, 5,2 milliárd forintot juttat erre a célra, így jövőre még több gyermek üdülhet - tette hozzá.

Rétvári Bence úgy fogalmazott: a kormány annak ellenére biztosítja ezt a lehetőséget, hogy az Európai Bizottság "megsemmisítette" az Erzsébet-program alapját jelentő étkezésiutalvány-kibocsátási rendszert.

Szavai szerint olyan fontos a magyar fiatalok, főleg a szociálisan rászorulók, a kárpátaljai vagy más határon túli diákok táboroztatása, hogy még ha "Brüsszel ennek anyagi alapját el is vágta", az Erzsébet-program gyermektáboroztatási részét magyar forrásból is folytatni kell.

 

(MTI)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség