Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

A HNT Elnökségével találkozott az agrárgazdaságért felelős államtitkár

E-mail Nyomtatás

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa június 29-i elnökségi ülésén részt vett Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár. A HNT, mint a hegyközségi rendszer csúcsszerve, és egyben a szőlő-bor ágazat elismert szakmaközi szervezete fogja össze a hazai szőlő-bor ágazatot.

A találkozón a felek az ágazat előtt álló legfontosabb kérdéseket tekintették át. Kiemelt szerepet kapott az idei szüretre való felkészülés, valamint a borászok 12 pontja teljesítésének állása. Külön figyelmet szenteltek az új jövedéki törvénynek, amelyet ebben a hónapban fogadott el az Országgyűlés, és 2017. január 1-jén lép hatályba.

Az új törvény a kisüzemi bortermelői státusz bevezetésével a jelenlegi rendszer jövedéki szabályozás átfogó reformját, modernizációját hozza, és teret enged a gazdák számára kedvezőbb adminisztrációs rendszer kialakításának. A szabályozás mellett a felek külön kitértek a támogatások kérdésére is, kiemelve a borászati beruházások ügyét, amely támogatási keretét nemrégiben duplázta meg a Kormány 20 milliárdról 40 milliárd Ft-ra.

 

(Földművelésügyi Minisztérium)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség