Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Kóka bukott, Fodor nyert

E-mail Nyomtatás
Megbukott a csalással megválasztott pártelnök - Fodor Gábor 346-344-re legyőzte Kóka Jánost az SZDSZ elnökválasztásán. A rendkívüli tisztújításra azután került sor, hogy a Hír Televízió és a Magyar Nemzet februárban kiderítette, hogy a tavalyi voksoláson álküldöttek is szavaztak.

Fodor Gábort választották az SZDSZ elnökének a szombati rendkívüli tisztújításon Budaörsön, összesen két szavazattal előzte meg riválisát, a csalással megválasztott Kóka Jánost. A regisztrált küldöttek közül 346-an szavaztak Fodorra és 344-en Kókára.

Fodor Gábor beszédében erőt, nyitottságot és a demokratikus értékek védelmét ajánlotta. Azt mondta: a sodródás és a változás között választott ma a párt. Beszédében összefogást kért az SZDSZ tagjaitól Fodor Gábor.

Mint mondta, a volt elnökökkel együtt arra fog törekedni, hogy sikeres és hiteles pártot teremtsenek SZDSZ-ből. Arra kért mindenkit: hétfőn egy csapatba beállva kezdjék a munkát, hogy az EP választáson és utána a nemzeti parlamenti választásokon sikeresen szerepelhessen a párt, és határozott liberális programmal megkerülhetetlen politikai erő legyen. Fodor Gábor Kóka Jánost is felhívta a színpadra, és azt mondta, számít rá. Az SZDSZ leköszönő elnöke azt mondta, a verseny lezárult, eljött az együttműködés ideje. Azt kérte minden jelenlévőtől, fogadják meg, hogy együtt, közösen küzdenek az SZDSZ sikeréért.

 

A rendkívüli tisztújításra azután került sor, hogy a Hír Televízió és a Magyar Nemzet februárban kiderítette, hogy a tavalyi voksoláson álküldöttek is szavaztak.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség