Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

A kormány figyel a keresztény fiatalok szavára

E-mail Nyomtatás

A kormány fontosnak tartja és támogatja a keresztény ifjúsági találkozókat, ezzel is bizonyítva, hogy figyel a keresztény fiatalok szavára - jelentette ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Mátrafüreden, a Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozón. Novák Katalin köszöntőjében hangsúlyozta: a 11. alkalommal megrendezett ifjúsági találkozó azért is fontos esemény, mert túl azon, hogy a keresztény fiatalok kikapcsolódhatnak, színvonalas koncerteken vehetnek részt, fontos értékeket tehetnek magukévá.

Az államtitkár szavai szerint ezek az ifjúsági találkozók azt üzenik a fiataloknak, hogy legyenek büszkék a kereszténységükre, vállalják bátran, hogy keresztény gondolkodású emberek. Kiemelte: az is fontos, hogy a fiatalok ne csak saját közösségükben, egymás között vállalják hitüket, hanem bátran hirdessék az élet minden területén.

Hangsúlyozta: a kormány fontosnak tartja, és támogatja a keresztény ifjúsági találkozókat, ezzel is bizonyítva, hogy figyel a keresztény fiatalok szavára.

Az egyház azzal is nagy segítséget nyújt a kormánynak, hogy közösséggé kovácsolja a fiatal keresztényeket - mutatott rá.

Gáncs Péter evangélikus püspök arról beszélt, hogy a család a társadalom alapsejtje, amelyet nem lehet semmivel sem pótolni, ahogyan a gyülekezeteket sem. A Szélrózsa  Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó jelentősége az, hogy az elmúlt 11 évben a gyülekezeti határokat áttörve tudta megszervezni a fiatal közösségeket.

 

(MTI)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség