Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Ingatlanpanama és koalíciós háború Szegeden?

E-mail Nyomtatás

Kereskedelmi létesítmények kerülhetnek a szegedi sportpályák és sportlétesítmények helyére - állítja a szegedi ellenzék, amely attól tart, hogy a szocialista vezetésű önkormányzat és a helyi építőipari cég, a Szeviép között folyó ügylet nem más, mint ingatlanmanipuláció. Az ügy koalíciós feszültséget is okozott, ugyanis a csongrádi megyeszékhely SZDSZ-es alpolgármestere is bírálja a terveket.

Bonyolult ingatlanügylet zajlik a szegedi önkormányzat és a dinamikusan fejlődő helyi építőipari cég, a Szeviép Zrt. között. Az elképzelések szerint a Szeviép 230 millió forintért megvásárolja a Szegedi Vasutas Sportegyesület pályáját, cserébe az itt sportolók számára használatot biztosít a Tisza-parti stadionban, amelyet a cég 700 millió forintért vásárolhat meg az önkormányzattól. Időközben azonban előkerült egy felvétel. Ezen a vasutas sportegyesület közgyűlésén Szeged szocialista gazdasági alpolgármestere tavaly júniusban már tudta, hogy ki lesz az, aki majd megnyeri a Tisza-parti stadion megvásárlásának lehetőségét.

Az értékesítési pályázatot csak tavaly decemberben írták ki, elbírálása a mai napig nem történt meg. Igaz, egyedül a Szeviép által alakított konzorcium adott be pályázatot, a bíráló bizottság elnöke pedig Szentgyörgyi Pál alpolgármester. A múlt év júniusi közgyűlésen egyébként részt vett a leendő vevő résztulajdonosa is, aki a szocialista alpolgármesterrel egyezően vázolta a konstrukciót. Az elképzeléseket a szegedi ellenzék a kezdettől bírálta.

Az ügy koalíciós feszültséget is okozott a szegedi városházán. A szabad demokrata városfejlesztési alpolgármester, Nagy Sándor ugyanis bírálta a Szeviéppel kapcsolatos terveket, ennek ellenére az MSZP-s városvezetés az eredeti elképzelések szerint folytatja a szövevényes ingatlanügyletet.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség