Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

A nyári szünet előtt hétfőn ülésezik utoljára a T. Ház

E-mail Nyomtatás
A nyári szünet előtt hétfőn tartja utolsó ülését az Országgyűlés. Szokatlanul hosszúra nyúlik a törvénykezési szünet, a plénum legközelebb csak szeptember közepén ül össze. Az utolsó parlamenti ülésnapon sem Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, sem Orbán Viktor Fidesz-elnök nem szólal fel napirend előtt.

Hétfőn döntenek több előterjesztés sorsáról, így például a több-biztosítós egészségbiztosítási rendszerrel kapcsolatos népszavazás elrendeléséről, amelyet az Albert házaspár kezdeményezett. A referendum kiírásához szükséges aláírásokat a Liga Szakszervezetek és társult szervezetei gyűjtötték össze és nyújtották be hitelesítésre az Országos Választási Bizottságnak.

Zárószavazás lesz a földgázellátásról szóló törvényjavaslatról, amelynek célja a teljes verseny megteremtése a gazdaság versenyképességének fokozása érdekében, a hosszú távon fenntartható ellátásbiztonság szavatolása mellett.

A képviselők határoznak a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló törvény módosításáról. A változtatást az MDF kezdeményezte. Szerintük ugyanis a felajánlásokat ösztönözné, ha az adózók értesítést kapnának arról, hogy felajánlásuk célba ért e.

A Ház dönt a Büntető Törvénykönyv módosításáról is. Ezt a KDNP indítványozta a színesfémlopások visszaszorítása érdekében.

Pontrendszer alapján juthatnak támogatáshoz a Magyarországon készülő filmek, ha az Országgyűlés hétfőn elfogadja a filmtörvény módosítását. Az Európai Unió azt várja el, hogy a kulturális tartalom határozottabban jelenjen meg a támogatás feltételeként.

(FH)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség