Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

A fiatalok jelentik a Családbarát Magyarország jövőjét

E-mail Nyomtatás

A fiatalok ügyének felkarolása, az ifjúságra való odafigyelés fontos kötelességünk, hiszen Magyarország jövőjét az érték- és közösségteremtő fiatalok jelentik. A kormány ezért tartja igazán lényegesnek, hogy fiatalbarát, jövőorientált és kiszámítható politika megvalósításával járuljon hozzá képességük kibontakoztatásához, aktív társadalmi szerepvállalásuk előmozdításához és családalapításuk támogatásához. A széleskörű családtámogatási eszközök közül kiemelten célozza a fiatalokat a hallgatói/diplomás GYED, amely segít elkerülni, hogy az anyagiak a fiatalkori gyermekvállalás útjába álljanak.

A 2015. július 1-jével útjára indított, az idei évtől még kedvezőbb feltételekkel elérhető családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) a korábbiaknál szélesebb körben segíti elő a fiatal családok lakáscéljainak megvalósítását. A bevezetés óta eltelt egy évben összességében 22 300 családnak segített otthonhoz jutni, vagy a már meglévőt bővíteni mintegy 42,7 Mrd Ft értékben.

A családalapítás és otthonteremtés mellett a kormány kiemelt figyelmet fordít a fiatalok munkavállalási, karrierépítési lehetőségeinek bővítésére is. A Munkahelyvédelmi Akcióval 2015-ben már az egy évvel korábbinál közel tíz százalékkal több, havonta átlagosan mintegy 160 ezer pályakezdő és 25 év alatti fiatal foglalkoztatását támogattuk járulékkedvezménnyel.

Több lépcsőben valósul meg az Ifjúsági Garancia Program, amely oktatási és foglalkoztatási intézkedések kombinációjával az ifjúsági munkanélküliség csökkentését, a fiatalok élethelyzetének javítását célozza meg. Az érdeklődés a program iránt folyamatosan növekszik, hiszen a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat 2016. július végéig több mint 132.000 fiatalt szólított meg, amely közel háromszorosa a tavalyi számnak. A program részeként ajánlatot kapó regisztráltak száma pedig meghaladja a 44.000 főt, amely több mint négy és félszerese az egy évvel ezelőttinek.

Bizalommal fordulunk a magyar fiatalok felé, akikben egy sikeres és családbarát Magyarország letéteményeseit látjuk. Az ifjúság érték- és közösségteremtő erejét nemzetközi szinten is elismerik. Az ENSZ Közgyűlése 1999. december 17-én hagyta jóvá, hogy augusztus 12-e Ifjúsági Világnap legyen.

 

(EMMI Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség