Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Sikerpályán a hazai borágazat

E-mail Nyomtatás

Napjainkban a magyar borászat a minőségi korszakváltás időszakát éli. A magyar fogyasztók is egyre inkább a hazai, minőségi magyar borok mellett teszik le a voksukat, tavaly a vásárlók 92 százaléka a polcokról magyar bort választott és vitt haza – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a XXI. Magyar Borok Útja Rallye rajtjánál a Kincsem Parkban. Fazekas Sándor köszöntőjében emlékeztetett arra, az idei szüret már elkezdődött, a termésből mintegy 2,5-2,7 millió hektoliter bor kerülhet a pincékbe. A borászatok termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatásához a kormány döntésének köszönhetően 40 milliárd forint összegű támogatási forrásra lehet pályázni.

A földművelésügyi miniszter mindenkit arra biztatott, hogy ha tehetik, csatlakozzanak az Országkóstoló sorozathoz és a Nemzeti Borkiválóság Programhoz is, hiszen közös törekvésünk és nemzeti érdekünk, hogy minden kiváló minőségű borunkat megismertessük a hazai és külföldi fogyasztókkal.

Magyar Borok Útja Rallye idei versenye a Balatoni Borrégió 6 (a Badacsonyi, a Balatonboglári, a Balaton-felvidéki, a Balatonfüred-Csopaki, a Nagy-Somlói és a Zalai) borvidékének természeti kincseire, híres borvidékeire és különleges zamatának köszönhetően közkedvelt boraira hívja fel a figyelmet. A rendezvény nagy hangsúlyt fektet a kulturált borfogyasztás népszerűsítésére, s miközben egészséges életmódra inspirál, hozzájárul az alkohol mértékletes fogyasztásának tudatosításához is.

Idén 17 pincészethez látogat el a Borok Útja rallye, az ismert nagy nevektől az egészen kicsi, ámde elismerést érdemlően magas színvonalon működő családi vállalkozásokig.

 

(FM Sajtóiroda)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség