Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Bővül a honvédség katasztrófavédelmi eszközparkja

E-mail Nyomtatás

Több mint kétmilliárd forint európai uniós támogatásból valósul meg a Magyar Honvédség katasztrófavédelmi eszközparkjának fejlesztése. Az Európai Unió Kohéziós Alapja támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával, megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően a Magyar Honvédség a jelenleginél még magasabb színvonalon nyújthat segítséget a természeti katasztrófák elleni védekezésben, valamint a károk felszámolásában.

"A Magyar Honvédség katasztrófavédelemmel összefüggő beavatkozási képességének fejlesztése" című, KEHOP-1.6.0-15-2016-00003 azonosítószámú projekt célja a fejlesztésen keresztül hozzájárulni a lakosság személy- és vagyonbiztonságának növelése érdekében kialakítandó magasabb minőségű katasztrófavédelmi tevékenységhez.

A projekt tervezetten 2,005 milliárd forint, 100 százalék intenzitású Európai Uniós támogatás mellett 2,215 milliárd forint teljes költséggel fog megvalósulni.

A beruházás keretében a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis, mint kedvezményezett szervezet a honvédelmi ágazat katasztrófahelyzetek, elsősorban árvíz elleni védekezésben való közreműködéshez szükséges eszközfejlesztést végez, mely 2017. december végéig tart majd.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

(MTI)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség